Bafra'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 90. Yıldönümü coşku içinde gerçekleşti.
Kutlamalara katılan çocuklar, törenlere renk kattı. Tüm ülke genelinde olduğu gibi bugün Bafra'da, 23 Nisan coşkusu yaşandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla, Bafra Cumhuriyet meydanında Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni yapıldı.
Çelenk sunma töreninin sonunda Bafra Kızılırmak İlköğretim Okulu folklor ekibi öğrencileri gösteri yaptı. Bafra Şehir Stadyumu'nda yapılan kutlamalara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Garnizon Komutanı Yarbay İbrahim Dağtekin ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, halkı ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlamalara geçildi. Çeşitli okullara ait halk oyunları ekiplerinin folklor gösterilerinin ardından, törende bir konuşma yapan Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, “Her milletin kültüründe, birlik ve beraberliği pekiştiren, övünç ve mutlulukla anılan ve elbette ki tarihte önemli anlamları olan milli bayramlar vardır. Bugün bizi burada buluşturan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı da işte böyle bir bayramdır” dedi.
23 Nisan’ın, bir milletin her zaman karşısına çıkabilecek her güçlüğe, kendi iradesi ve gücü ile karşı koyabileceğinin, engelleri aşabilmenin simgesi olduğunu ifade eden Bafra İlçe Kaymakamı Ayhan Boyacı, Atatürk’ün çocuklara yarınları emanet ederken onlara ne kadar önem verdiğini ve güvendiğini gösterdiğini vurguladı. Boyacı” Demokrasi güneşi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramıyla doğdu. Geleceğe huzurla bakan Cumhuriyet dönemi hep ileri bakarak ilerliyor” dedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 90 yıldönümü çerçevesinde Bafra Belediyesi tarafından ilköğretim okulları arasında resim projesinde dereceye giren öğrencilere ödüller, Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Garnizon Komutanı Yarbay İbrahim Dağtekin, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz tarafından takdim edildi.
Törende öğrenciler şiirler okuduktan sonra halkoyunu gösterisi yaptı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 90. Yıldönümü kutlamaları öğrencilerin bayram gösterileri ve tören geçidi ile sona erdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 90. Yıldönümü kutlamaları törenine; Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Garnizon Komutanı Yarbay İbrahim Dağtekin, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, AK Parti İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ufuk Aruk, Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy, Bafra Nafiz Kurt Devlet Hastanesi Başhekimi Davut Çepni, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.