ÇAĞATAY KILIÇ TÜRKİYE – KÜBA MAÇINI TRİBÜNDEN İZLEDİ

KILIÇ TÜRKİYE – KÜBA MAÇINI TRİBÜNDEN İZLEDİ

ÇAĞATAY KILIÇ TÜRKİYE – KÜBA MAÇINI TRİBÜNDEN İZLEDİ
ÇAĞATAY KILIÇ TÜRKİYE – KÜBA MAÇINI TRİBÜNDEN İZLEDİ

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ TÜRKİYE – KÜBA MAÇINI TRİBÜNDEN İZLEDİ

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri çeyrek final maçında Küba’yı 71 – 45 yenerek üst üste ikinci kez Rio 2016 kotası aldı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fransa’da oynanan karşılaşmada Milli Takımı yalnız bırakmadı.

 

FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri çeyrek final maçında A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Küba’yı 71- 45 mağlup ederek RİO 2016 kotası aldı. Potanın Perileri, bu sonuçla Olimpiyat Oyunları’na üst üste ikinci kez katılma başarısı gösterdi. Fransa’nın Nantes Kentinde yapılan mücadelede Milli Takımımıza tribünden destek veren  Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,maçın ardından büyük sevinç yaşadı.

Maçın ardından TRTSpor canlı yayınına katılan Bakan Çağatay Kılıç, A Milli Kadın Basketbol Takımı’nı gösterdikleri performanstan dolayı tebrik ederek, “Takımımızın Rio’da çok farklı şeyler başarabileceğini çok yukarıya doğru ilerleyebileceğini düşünüyorum. Milletimize yaşattıkları mutluluktan dolayı da hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

“Takımımızın Rio’da da çok farklı şeyler başarabileceğini düşünüyorum”

Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti; “İlk çeyrekte biraz heyecanlandık ama takımımız her zamanki oyunuyla arayı açmayı başardı. Hepsini tebrik ediyorum. Gerçekten güzel bir performans göstererek, birlik içerisinde takım ruhuyla, her oyuncunun da ortaya mücadelesini ortaya koyarak aldıkları bir başarı. Bundan sonrası inşallah Rio’da gelecek diye düşünüyoruz. Takımımızın Rio’da da çok farklı şeyler başarabileceğini çok yukarıya doğru ilerleyebileceğini düşünüyorum. Tekrar hepsini tebrik ediyorum. Milletimize yaşattıkları mutluluktan dolayı da hepsine teşekkür ediyorum. Darısı A Milli Futbol Takımımızın başına diyorum”

“A Milli Futbol Takımımıza inanıyoruz, ümitliyiz”

 

Bakan Çağatay Kılıç, 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu'ndaki ikinci maçında bugün İspanya ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımımızın maçını izlemek üzere Nice geçeceğini belirterek, “Bundan sonra artık futbolcularımız sahada konuşacaklar. İlk maçı artık unutalım. Oradan iyi bir sonuçla yolumuza devam ederiz istiyoruz. Ümit ediyorum ki, bu noktada çalışmayı yaptılar zaten. Biz Milli Takımımıza inanıyoruz.  Ümitliyiz, bekliyoruz. Akşam da orada olacağız” diye konuştu.