BAFRA İMAM HATİP MEZUNLARI PİLAV GÜNÜNDE BULUŞTU

BAFRA İMAM HATİP MEZUNLARI PİLAV GÜNÜNDE BULUŞTU

BAFRA İMAM HATİP MEZUNLARI PİLAV GÜNÜNDE BULUŞTU
BAFRA İMAM HATİP MEZUNLARI PİLAV GÜNÜNDE BULUŞTU

Samsun'un Bafra İlçesi, Bafra İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğinin 15. Geleneksel Buluşmaları Bafra İmam Hatip Lisesi Okul Bahçesinde gerçekleşti.

Bafra İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğinin buluşması, Fevzi Çakmak Mescidi İmam Hatibi Abdul Kadir Yeşilgil tarafından Okunan Kuran-I Kerim tilaveti ile başladı.
Kuran-I Kerim Tilavetinin ardından söz alan BAFİM-DER başkanı Murat Topal yaptığı konuşmada, ‘’bu yıl 15.sini düzenlediğimiz İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları gününe hepiniz hoş geldiniz. Ramazan ayını geride bıraktık 11 ayın sultanını rahmet ve marifet ayını idrak ederek geride bıraktık. Bizler Bafra İmam Hatip Lisesi ve Mensupları Derneği olarak cumartesi günleri sabah namazına müteakip tefsir ve hadis derslerimiz 3 yıldır devam ediyor. 
Ve aynı zaman da yeterlilik belgesi kurslarımız var diyen Topal sözlerine şöyle devam etti, İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Ortaokulu ve Kız İmam Hatip Lisesi ile birlikte ‘bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ve 2 Haziran’da Bafra Kapalı spor Salonunda gerçekleştirdik. İmam hatip Lisesi’nde başarılı olan öğrencilerimize bizler dernek olarak, onların yapmış olduğu faaliyetlerde destek olmaya çalıştık ve yine başarılı olan öğrencilerimize ödüller dağıttık, bu günümüz de bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim.’’ Dedi.

1994 yılında Bafra İmam Hatip Lisesinden mezun olan Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ise,”1994 yılı İmam Hatip Lisesi Mezunu olarak buradan hitap etmek ayrı bir onur verici. Bu okulda 7 yıl okumanın heyecanını zevkini yaşadık. O heyecanı zevki yaşadıktan sonra bugün de Bafra Milli Eğitim Müdürlüğü’ne hizmet etmeye çalışıyoruz. Dedi.
Katipoğlu sözlerine içinde Kızlarında içinde bulunduğu İmam Hatip Lisemiz, sadece kız İmam Hatip Lisesi olarak 2018-2019 eğitim öğretim yılında sadece Kız İmam Hatip Lisesi olacak şuan Anadolu Öğretmen Lisesi ile beraber. İnşallah vereceğimiz eğitim kalitesi ile niteliği arttırarak Bafra’mıza en iyi şekilde öğrencilerin yetişmesini temenni ediyorum.’’ Dedi.
Bafra İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği buluşmasında son konuşmayı Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı yaptı, Kırcalı konuşmasında, ’nereden geldiğimizin kıymetini bilelim, bu okullardan Vekilde çıkıyor, imam da çıkıyor, başbakan da çıkıyor şeklinde değil, çalışalım lütfen çalışalım arkadaşlar durmayalım. Bu güzel zamanı değerlendirelim. İnşallah bizler Samsun’da İmam Hatiplilerin sayılarını arttırabilmek için yoğun bir gayret sarf ediyoruz. Özellikle İmam Hatip Liselerin orta kısımlarını arttırılması konusunda, ben şunu gördüm bir İmam Hatip Liseli olarak. İmam Hatip Lisesinin havasını soluyan, suyunu içen belli bir zaman sonra yaş kemale erince kendisini topluyor. Ben bu günde bizleri yalnız bırakmayan dava arkadaşlarımıza sizlere çok teşekkür ederim.’’ Dedi.

Konuşmaların ardından davete gelen misafirlere geleneksel olarak her yıl yapılan etli pilav, tatlı ve ayran ikram edildi. İkramın ardından Bafra İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları günü sona erdi.

 

Geleneksel Bafra İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunları ve mensuplarının buluşma programına, Samsun Ak Parti Milletvekili av. Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkan yardımcısı İsmail Kurt, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra MHP Eski İlçe Başkanı Başkanı Av. Hüseyin Acar, Eğitim-Bir-Sen Bafra İlçe Başkanı Hamdi Yıldız, okul müdürleri, daire amirleri çok sayıda mezun ve davetli katıldı.