Havza Organize Sanayi Bölgesi

2011 yatırım programına alınacak

Havza Organize Sanayi Bölgesi
Havza Organize Sanayi Bölgesi

13.10.2010 Çarşamba günü Ak Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz DEMİR ve beraberindeki Havza heyeti ile birlikte Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Havza Organize Sanayisinin 2011 yatırım programına alınması için Sanayi Bölgeleri ve Siteleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım ile toplantı yapıldı.

            Toplantıya Havza Kaymakamı Erol RÜSTEMOĞLU, Havza Belediye Başkanı Murat İKİZ, Havza Ak Parti İlçe Başkanı ve Ticaret Odası Başkanı Mahmut KARAHAN, Ilıca Belediye Başkanı Erol PEPEÇ ve Bekdiğin Belediye Başkanı Halit ULUSOY’da katıldı.

            Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cemal Yılmaz DEMİR “Organize Sanayi Bölgesi için imkânların el verdiği sürece ellerinden geleni yaptıklarını, bürokrasiyle ilgili işlemlerin  en kısa sürede tamamlanması için çalıştıklarını” söyledi.  Ayrıca “Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçmesiyle birlikte, Havza’nın, bir cazibe merkezi olacağını” vurgulayan DEMİR; “Burada  ağırlıklı olarak tarımsal ürünlerin işlenmesini ve tarımsal sanayi için gerekli olan araç ve ekipmanların imalatını hedeflemekteyiz” dedi.

            Ak Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz DEMİR son olarak “Havzanın tarımsal potansiyeli ve Ankara-Samsun arası geçiş güzergahındaki konumu yatırımcılar için ekstra bir avantaj sağlamaktadır. Havza’nın bu avantajlı konumunu, altyapısı ve üstyapısı ile birlikte örnek bir Organize Sanayi Bölgesiyle desteklediğimiz takdirde yatırımcıların bölgemize gelmesi kolaylaşacaktır. Yatırımcı firmalarla birlikte yeni iş sahaları ve istihdam alanları Havza’nın refah düzeyini ve katma değerini artıracaktır. Biz bu anlamda Ankara’da üzerimize düşen her ne görev varsa memnuniyetle yapmaktayız ve yapmaya da devam edeceğiz. Organize Sanayi Bölgesinin kurulmaması için çok büyük bir engel olmadığını, Zaten Sayın kaymakamın ve Sayın belediye başkanlarımızın bu manadaki büyük istek ve gayretleri mevcuttur” diyerek hayırlı olması temennilerinde bulundu.

            Havza Kaymakamı Erol RÜSTEMOĞLU “Havza Organize Sanayi Bölgesinin faaliyeti geçmesi durumunda Havza’nın bulunduğu bölge içerisinde ticarette ve ekonomide bir çekim merkezi olacaktır.” Ayrıca tüm Havzalı girişimcilerinde öz kaynakları ile beraber yatırımlarını buraya aktarmasını ve Havzanın kalkınmasında pay sahibi olmasını istediğini belirterek Tüm havzalıların bu projeye sahip çıkmalarını istedi.

            Havza Ticaret Odası Başkanı ve aynı zamanda Ak Parti İlçe Başkanı Mahmut KARAHAN “çok önceden beri hayalini kurduğumuz bu Organize sanayinin fiiliyata geçmesinde büyük emeği olan Sayın Milletvekilimiz Cemal Yılmaz DEMİR’e teşekkür ederiz.” diyerek  Türkiye sathına yayılan Havzalı Müteşebbisleri yatırım yapmak üzere Havza’ya davet etti.