Advert

Malazgirt ruhu 15 Temmuz'da ortaya çıktı

'HER TÜRLÜ İHANETİN BEDELİ ÖDETİRİZ'

Malazgirt ruhu 15 Temmuz'da ortaya çıktı
Malazgirt ruhu 15 Temmuz'da ortaya çıktı

Malazgirt Zaferi'nin 945'inci yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bizi bölmek, bin yıllık kardeşlik hukukumuzu yok etmek isteyen hainler bilmelidir ki; Türk milletinin can vererek vatanlaştırdığı bu topraklar bizim ilelebet vatanımızdır. Bunu bütün dünya 15 Temmuz'da bir kez daha gördü" dedi.

 

Anadolu'nun kapılarını Türklere açan, siyasi ve askeri sonuçlarıyla Türk ve dünya tarihi açısından bir dönüm noktası olan Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünü kutlayan Başkan Osman Genç, Malazgirt Zaferinin kıyamete kadar sürecek birlikteliğin sembolü olduğunu söyledi. Kazanılan bu büyük zaferle, bin yıla yakın bir süredir bu toprakların, birlik ve kardeşliğin merkezine döndüğünü ifade eden Başkan Genç, "Dünya durdukça yaşamak istediğimiz Anadolu'da, millet olarak barış içinde, birlikte yaşamak en büyük dileğimizdir. Geleceğimize duyduğumuz güvenin teminatı, geçmişimizdir. Amacımız, geçmişimizden aldığımız ilhamla, dünya ülkeleri arasında varlığımızı onurlu bir şekilde devam ettirmektir" dedi.

 

'HER TÜRLÜ İHANETİN BEDELİ ÖDETİRİZ'

Büyük Türk milletinin bu toprakları dağıtmak, parçalamak, üzerinde kanlı hesaplaşmalar yapmak için yurt tutmadığına işaret eden Başkan Genç, "Biz bu coğrafyadan gelip geçici olmadık, olmayacağız. Bu zaferle atılan Türk yurdu imzası, vurulan Türk yurdu mührü sonsuza kadar kalacaktır. Bizi bölmek, bin yıllık kardeşlik hukukumuzu yok etmek isteyen hainler bilmelidir ki; Türk milletinin can vererek vatanlaştırdığı bu topraklar bizim vatanımızdır. Milli birliğimize yönelik her türlü terörün, her türlü ihanetin bedelini ödeteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bunu bütün dünya 15 Temmuz'da bir kez daha gördü" ifadelerini kullandı.

 

'ALPARSLAN'IN TORUNLARI YİNE SAHNEDEYDİ'

 

Malazgirt Zaferi'ndeki ruhun dün Çanakkale'de, Dumlupınar'da, bugün ise 15 Temmuz'da yeniden ortaya çıktığını belirten Başkan Genç, şunları söyledi: "Bin yıldır bastığımız yerlerde kefensiz yatan aziz şehitlerimizin kanlarıyla bezenmiş olan aziz vatanımız; sahip olduğumuz en büyük servetimiz, gelecek nesillere bırakacağımız yegane mirasımızdır. Büyük Komutan Sultan Alparslan'ın torunları bugün de 15 Temmuz'da düşmanlara göğsünü siper ederek ülkemiz üzerinde gözü olanlara en büyük cevabı vermiştir. Malazgirt Zaferinin 945'inci yıldönümünde Anadolu'nun kapılarını bize açan Sultan Alparslan'ı ve tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun."

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500