CUMHURİYET 79 MİLYONUN BİRLİĞİ VE KARDEŞLİĞİDİR

KIRCALI: CUMHURİYET 79 MİLYONUN BİRLİĞİ VE KARDEŞLİĞİDİR

CUMHURİYET 79 MİLYONUN BİRLİĞİ VE KARDEŞLİĞİDİR
CUMHURİYET 79 MİLYONUN BİRLİĞİ VE KARDEŞLİĞİDİR

AK parti Samsun milletvekili Av.Orhan Kırcalı Cumhuriyetin kuruluşunun 93.yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kırcalı yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

Cumhuriyetimiz, yoksulluk içindeki bir milletin evlatlarını “Vatanı” için şehit vermesi ile Türk Milletinin ortak eseri olarak doğmuştur. Yüce Milletimiz vatanı için şehitlik mertebesine ulaşmaya hazır olduğunu hain FETÖ teröristlerinin 15 Temmuz darbe girişiminde “darbecilere darbe yaparak” göstermiştir. Milletimiz 1919 yılında 7 düvele karşı Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde savaşarak vatanını teslim etmemiştir. 2016 yılının 15 Temmuzunda da iç ve dış düşmanlarca vatanımızı iç karışıklığa sürüklemek için darbe girişiminde bulunanlara karşı milletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Başbakanımız ve hükümetimizin kararlılığı ile yine vatanını teslim etmemiştir ve hiçbir zamanda teslim etmeyecektir.

Türkiye Cumhuriyetimiz, Osmanlı Cihan Devleti’nin yıkılmasıyla, çok geniş bir coğrafyada oluşan ümitsizlik iklimine karşılık bir umut kaynağı olarak Anadolu’dan tekrar yükselen güneş olmuştur. 93 yıl boyunca, milletçe, nice zorluklarla, nice badirelerle karşılaştık; çok büyük imtihanlardan geçtik. Bu badirelerin en tehlikesini 15 Temmuz gecesi yaşadık. Ancak, Allah’a hamdolsun, her zorluğu, her badireyi aşmasını bildik; her imtihandan başarıyla çıktık ve bugünlere ulaştık.

93 yıl önce başlatılan reformlar, bugün çok daha ileri ve modern seviyelere ulaştırılmıştır. 93 yıl öncenin ulaşılamaz hayalleri bugün tek tek gerçeğe dönmüştür. Türkiye, okulları, üniversiteleri, modern hastaneleri, otoyolları, hızlı tren hatları, havalimanları, tünelleri, marmaray gibi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Boğaz Tüp Geçişi, Körfez Geçişi, Ovit Tüneli gibi küresel projeleri, konutları, barajları ve daha nice yatırımıyla dünyanın parlayan yıldızı olmuştur.

Cumhuriyet ile ülkemizde Milli İrade, Anayasamızda belirlenen şekilde sandıkta en güzel, en şeffaf şekilde tecelli etmiştir. Cumhuriyet ile cumhur, devlet ile vatandaş arasına giren engeller ve mesafeler ortadan kaldırılmıştır. Cumhuriyet, cumhurla; devlet, milletle daha bir muhabbetle kucaklaşmaya başlamıştır.

Cumhuriyetimizin 93’inci kuruluş yıl dönümünde, Cumhuriyet, hiç tartışmasız şekilde, bugün artık 79 milyonun Cumhuriyetidir. Bu ülkenin her bir ferdi, Cumhuriyetimizin eşit derecede sahibidir. Hiç bir etnik kökenin, dinin, mezhebin, dil ve kültürün, yek diğeri üzerinde egemenliği yoktur; ayrıcalığı yoktur. Cumhuriyet, tam da manasına uygun şekilde, bu ülkede yaşayan, nefes alıp veren herkesin cumhuriyetidir. Cumhuriyetimizin bu vasfını muhafaza etmek, daha da güçlendirmek için, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok çalışmaya devam edeceğiz. 93 yıl boyunca olduğu gibi, bugün de, yarın da, karşımıza sabotajlar, provokasyonlar, tahrikler çıkacaktır; ama bizler bu imtihanları da başarıyla geçeceğiz. Kardeşliğimize kasteden, milli birliğimize, ulusal güvenliğimize tehdit teşkil eden her girişim, milletimizin sarsılmaz iradesi karşısında mutlaka eriyecektir. İçerden ve dışarıdan yapılan tüm saldırıları, soğukkanlılıkla, büyük devlet refleksiyle bertaraf edecek, ekonomimizi büyütmeyi, demokrasimizi daha ileri standartlara kavuşturmayı, özellikle de 79 milyonun birliğini, kardeşliğini yüceltmeyi, inatla, kararlılıkla, azimle sürdüreceğiz.

 

Bu düşüncelerle, bir kez daha Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93’inci yıl dönümünün, ülkemiz, milletimiz, yeryüzündeki tüm dost ve kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, Büyük Önder Atatürk, Silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.