Advert

SANA DAİR

Haydi bugün mutlu et kendini.

SANA DAİR
SANA DAİR

Sana dair yüreğini yaralayan ne varsa, bir saatliğine zihninden sil mesela. Gülümse ve şükret İNSAN olduğuna. Sana dair ne varsa buselerle donat gülücüklerini. Kahvaltını her gün önüne üşenmeden, tam vaktinde hazırlayan annene: ‘Seni Seviyorum!’ de en içten hislerinle. Sofrandaki o üzüm karası, pırıl pırıl parlayıp ışıldayan tombul zeytini daha da yakından incele. Beyaz peynirin seni bembeyaz hayallere uçurduğunu farz et. Bir bardak çayda ara huzuru. Çayın demli ya da açık kıvamda olmuş diye diretip ille de tavşankanı çay için inat etme anneciğine. Milyonlarca kez şükret anne ve baban hayattayken aynı sofrayı paylaşanlardan biriysen eğer. Sımsıkı sarıl onlara ve ‘Öf!’ bile demeden ‘Oh!’ demenin yumuşaklığına var.

     Karşılıklı tokuştur kaynamış yumurtanı oyun oynarcasına, o anda bereketli sofranda karşında kim varsa. Türk usulü yer sofrasının tadına var ara sıra. Kimi zaman masada yemek yemenin sosyal kıpırtısını da ihmal etme. Yemekten içmeye, giyinmekten gezmeye, okumaktan düşünmeye ne varsa o günü kendine hediye et mesela. MUTLU ET kendini SANA DAİR ne varsa. Eskimiş bir elbisene makas ve renkli iplikçiklerini kullanarak şirin desenlerden yama yap ve fark yarat içindeki özgür sanatçıya. Sanata dair ne varsa sende var, iyiliğe dair ne varsa kalbinde var. O gün bencilliğinden, ‘Ben’ duygularından sıyrılıp ‘Sen’ duygusunun elinden tutarak aileni özümse ve ‘BİZ’ ile buluşmayı dene bir de.

 

     Haydi bugün güzel şeyler büyüt içinde, sana ait ne varsa. Evinize helalinden rızık taşıyan evin direği, iman dolu babana: ‘Allah senden razı olsun!’ de en içten cümlelerinle. Babanın gözlerinin içine sonsuz güven ile bakıp: ‘İyi ki varsın.’ demeyi iliştiriver sessizce. Evinden çıkıp da etrafına göz atmayı dene bir de. Çimenlerin üzerine yatıp gökyüzünü uzun süre seyrettin mi? Havayı avuçlarında hissedip güneşi selâmla mesela. Ağaçtaki çalı kuşunu düşle bir de. O gün unut kırgınlıklarını, sana dair ne varsa. Varsa yakınlarında bir deniz, hemen fırla oraya. Martılara simit atmanın, vapurun sesiyle coşmanın, güvertedeki kalabalığın, balık-ekmek satan amcaların haykırışının fotoğrafını çek zihninde o anda.

 

     Haydi bugün başkalarından çok kendine bir gün ayır usulca. Simidinin susamlarını çalışkan karıncayla paylaşırken elindeki kitabını da ihmal etme bir yandan. Ey insan! Gülümse ve anın keşfine çık, iyilikleri düş kutunda sakla sana dair ne varsa.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500