KIRCALI: BASIN EMEKÇİLERİ DEMOKRASİMİZE GÜÇ VERİYOR

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı “ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

KIRCALI: BASIN EMEKÇİLERİ DEMOKRASİMİZE GÜÇ VERİYOR
KIRCALI: BASIN EMEKÇİLERİ DEMOKRASİMİZE GÜÇ VERİYOR

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı “ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Kırcalı”  Çalışan Gazeteciler günü basın emekçilerimizin yasal haklarına kavuştukları önemli bir gündür. “ dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı yayınladığı mesaj da şu görüşlere yer verdi: 1961 yılının 10 Ocak günü resmi gazetede yayınlanan bir kanun ile basın çalışanlarının bazı hakları yasal güvenceye kavuştu. Şimdi ''212 sayılı yasa'' olarak bilinen düzenleme, iş sözleşmelerinin yazılı olarak yapılması, sözleşmelere işin türü ve ücret miktarının yazılması gibi gazetecilerin sosyal ve yasal haklarını belirleyen hükümleri içeriyordu. Bu durum engellenmek istedi. Gazetecilerimiz ise önemli ve haklı bir mücadele verdi. Bu mücadeleden ise başarı ile çıktılar. Bu anlamlı tarih önce Çalışan Gazeteciler Bayramı daha sonra ise “ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”  olarak kutlanmaya devam etmektedir.

AK Parti Samsun milletvekili Av.Orhan Kırcalı açıklamalarını şöyle tamamladı: Günümüzde iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişme, medyanın faaliyet ve etki alanını genişletmiş, kamuoyunun bilgilenme imkânlarının artmasını da beraberinde getirmiştir. Tüm medya mecralarıyla gazetecilerimiz kamuoyunu bilgilendirmekte ve aydınlatmaktadır. İnsanlarımızın doğru haber almalarını sağlamaktadırlar. Bu görevlerini ise her zaman, her yerde ve şartta yerine getirmektedirler. Basın emekçilerimiz bununla birlikte demokrasimize katkı vermekte, ülkemizin, illerimizin ve ilçelerimizin, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerine ve tanıtımlarına yardımcı olmaktadırlar. Kısacası gazetecilerimiz hem bir akıl hem de bir emek insanlarıdır. Medya çalışanlarımızın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki yükümlülüklerini en iyi biçimde yerine getirmek için gösterdikleri çabalarını tebrik ve takdir ediyorum. Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan medyamızın, halkımızı doğru bilgilendirmenin yanı sıra, birlik ve beraberliğimizin korunması, meselelerimizin uzlaşma kültürü ile çözülmesine katkı sağlaması noktasında yapıcı bir rol üstlenmesi elbette mümkündür. Medyamızın 15 Temmuz FETÖ ihaneti sırasında ki demokratik tavrı bunun en güzel örneklerinden biridir.  Bu düşüncelerle, medya mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500