Advert

Canik'te her alanda dönüşüm sağladık

'KAHRAMANLARIN ADI YAŞATILIYOR'

Canik'te her alanda dönüşüm sağladık
Canik'te her alanda dönüşüm sağladık

Kursiyerlerle buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Açmış olduğumuz mekanlarla fiziksel dönüşüm ile birlikte sosyal ve kültürel dönüşümü de sağladık" dedi.

 

Her hafta bir hanımlar konağında bayanlarla biraraya gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bu kez Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki Şehit Ayşe Aykaç Hanımlar Konağı'nda kursiyer kadınlarla buluştu. Kurs öğretmenlerinin de yer aldığı sohbet programında, Başkan Genç kadınları dinledi. Sosyal belediyecilik uygulamalarıyla ilkleri başardıklarını belirten Genç, hayata geçirdikleri mekanlarla da hem fiziksel hem de sosyal ve kültürel dönüşümü sağladıklarını söyledi.

 

'KAHRAMANLARIN ADI YAŞATILIYOR'

Açtıkları mekanlara kahraman ve önemli kadın isimlerini verdiklerini hatırlatan Başkan Genç, "Kahraman kadınlarımızın isimlerini yaşatıyoruz. Örneğin bu hanım konağımıza 15 Temmuz kahramanlarından şehit Ayşe Aykaç'ın ismini verdik. Yine diğer hanım konaklarımızda değerli Türk ve İslam büyüğü kadınlarımızın isimlerini yaşatıyoruz. Tarihi değerlerimizi gelecek nesillere aktaracak çalışmalar yürütüyoruz. Biz bunlarla onur duyuyoruz, halkımızın da beğeniyor olması bizleri mutlu ediyor" dedi.

 

'KADINLARI DESTEKLEYİCİ PROJELER'

Kadınlara yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerine işaret eden Başkan Genç, "Açmış olduğumuz bu hanımlar konaklarımızda bayanlar bir araya geliyor, sohbet ediyor, kurslar alarak ev ekonomilerine destek oluyorlar. Açmış olduğumuz bu mekanlarla fiziksel dönüşüm ile birlikte sosyal ve kültürel dönüşümü de sağlamış oluyoruz. Kadının elinin değdiği her iş bir zarafete dönüşüyor. Kadınlar hem ev hem de iş yaşamına bir enerji katıyor. Bayanlarımızın hayatımızın her alanında önemli katkıları olmaktadır. Bu manada biz de belediye olarak kadınlarımızı destekleyici çalışmalara ve projelere imza atıyoruz" diye konuştu.

 

'KADINLARA YÖNELİK EN FAZLA YATIRIM CANİK'TE'

Kadınların sosyal yaşama katılımlarını destekleyecek sosyal ve kültürel çalışmalara önem verdiklerini ifade eden Başkan Genç, "Her türlü konuda hukuksal destek verecek, psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, kadın sağlığı, kadın istihdamı konularında kadına dair her şeyin olduğu Aile Birimimiz ve Hukuk Birimimiz var. Ayrıca Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsümüzde Şehit Sevgi Yeşilyurt Aile Okulu ve Eğitim Merkezimiz kadınlarımızın hizmetinde. Bu manada Canik Belediyesi olarak kadınlara yönelik en fazla yatırım yapan belediye olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

 

Şehit Ayşe Aykaç Hanımlar Konağı’nda, kursiyerlerin çalışmalarını inceleyen Başkan Genç ayrıca, hanımlar konağı içerisinde yer alan Sıbyan Okulu’ndaki çocuklarla da biraraya geldi. Çocukların sevgi gösterileriyle karşılanan Genç, miniklerle sohbet etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500