DONMUŞ OYLAR
Vural Dilmaç - Damla Damla

DONMUŞ OYLAR

UZUN zamandır görüşmediğim eski bir dostum

DAMLA DAMLA

DONMUŞ OYLAR

                UZUN zamandır görüşmediğim eski bir dostum , geçen hafta gazeteye ziyaretime geldi. Derin bir sohbet. Eski hatıraları ve aramızdan ayrılan arkadaşlarla birlikte geçirdiğimiz o tatlı günleri yaşarcasına andık.

 

                Her sohbetin sonunda ister istemez konular siyasete takılıp kalıyor. Bizim konuşmamızda da aynı şey oldu. Keşke olmaz olaydı!

 

Arkadaş birden celallendi bir başka insan oluverdi sanki! CHP’ye öyle bir yüklendi ki ne becerisizlikleri kaldı, ne işe yaramazlıkları. Yani benim anladığım CHP’yi safra bir parti haline getirdi.

O aleyhte konuşurken ben şaşkınlığımı gidermek için kendisine bir soru yönelttim. “Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirdin?” diye sordum. O hiç tereddüt etmeden “ tabi ki CHP” dedi.

Buyurun iftar sofrasına. Gönülden bağlı olduğun partiyi satırla ikiye böleceksin, kuşbaşı yapacaksın. Sonra seni seviyorum diyeceksin.

 

                Bana göre olmadı. Sonradan aklıma geldi. CHP’nin yurt sathında %20 donmuş oyu olduğu söyleniyor. Her halde bu arkadaşımızın oyu %20 donmuş oylar arasında.

 

                Çocuklar ilkokula başladığında okulun bahçesinde futbol takımları hakkında tartışmaya başlarlar. Orda kendilerine yakın buldukları bir takımı benimserler. O çocuk 70 yaşına da gelse artık o takımın taraftarıdır. Takım kümede düşse kümede çıksa fark etmez.

 

                Siyasetle futbol takımını birbirine karıştırmamak gerekir. Siz bir partiye çalışmalarından, hizmetlerinden, ülkeye sağladığı imkânlardan dolayı gönülden bağlı olabilirsiniz. Fakat zaman geçtikçe gönülden bağlı olduğunuz bu partinin Cumhuriyet’in kuruluş felsefesine ters düştüğünü devletin üniter yapısını tahrip etmeye başladığını, Atatürk ilke ve inkılaplarını unutturmaya çalıştığını, cemaat ve tarikatları ön safta tuttuğuna şahit olursanız, kalpten bağlı olduğunuz ama gidişatı ile size ters düşen bu partiye yine oy mu vereceksiniz ?

                Yapacağınız tek şey seçimlerde böylesi partilere oyunuzla güle güle demektir.

                Bu vesile ile bayramınızı kutlar sağlıklı günler dilerim.

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500