Advert
RUHSAL DETOKS YAPMAYA NE DERSİNİZ?
Oya Biçici

RUHSAL DETOKS YAPMAYA NE DERSİNİZ?

Sağlıklı olmak için bedenimizde değişiklikler yapmaya çalışırız.

Bunun için kullanılan yollardan biri de detokstur. Peki detoks nedir önce onu inceleyelim: Herhangi bir yolla vücudumuza giren yada vücudumuz tarafından üretilen ve atık madde olarak dışarı atılmayı bekleyen zararlı toksinlerden (zehirlerden) kurtulmak olarak tanımlayabiliriz.

Aynı şekilde ruh sağlığımızı ve kalitemizi arttırmak için de ruhsal detoks yapmalıyız. Asıl ruhumuza etki eden zehirlerden arındığımızda kendimizi kuşlar kadar hür ve hafif hissederiz. Öncelikle geçmişle vedalaşın. Gelin geçmişte sizi kıran, yoran, zarar veren tüm insanlara karşı beslediğiniz ne kadar olumsuz duygu varsa, hepsini bırakın gitsin. Kin, öfke beslemek sadece zihninizi yorar ve ruhunuz için çok ağır yüktür. Ne siz ne başkası kaderinin dışına çıkamaz. Benjamin Button’ daki Kader Sahnesi’ ni hatırlayın. Yaşadığınız sıkıntılar olmuşsa da, mutlaka sizi güçlendirmiştir, mutlaka öğrettikleri olmuştur. Biraz düşününce bunları siz de fark edeceksiniz.

Sizi yoran huylarınızı, tüm olumsuz düşünceleri, kaygı, gelecek korkusu, varsa takıntılarınızı, sigara, alkol, uykusuzluk, hareketsizlik gibi kötü alışkanlıklarınızı bırakın. Milyoner (SlumdogMillionaire) filmindeki gibi o an anlamasanız da yaşadığınız iyi, kötü her olayın size kattıkları olduğunu unutmayın. Bu şekilde ruhumuzu rahatlattıktan sonra gelelim, ruh kalitemizi arttırmaya…

Konuşmalarımızda seçici olup en güzel ifade şeklini kullanmaya çalışmalıyız. Böylelikle tüm insanların vakit geçirmek isteyeceği, neşe, huzur saçan biri oluruz. Sadece kendi çıkarımızı gözetmemeliyiz, bencil olmamalıyız. Kendimizi ve çevremizdeki insanları geliştirmeye çalışmalıyız. Toplumda yaygın olan şekilde sözde şaka adı altında kimseyle alay etmemeliyiz. Tamahkar olmamalıyız. Açlık, susuzluk, uykusuzluk, hastalık gibi acizlikler, hepimiz için söz konusu; ancak bunları sık sık dile getirmek çok kalitesiz bir davranış. Sürekli olumsuz yorumlar yapmamalı, söylenmemeliyiz. Sorunlardan bahsedip yakınmak yerine sorunlara çözüm üretmeye çalışmalıyız. İlgili ilgisiz her konuda merak içinde olmamalıyız. İnsanların özel hayatlarını vb öğrenmek için sorular sormamalıyız. Sözü gereksiz uzatmamalıyız. Kimsenin arkasından olumsuz konuşmamalı ve bilmişlik taslamamalıyız. Öfkemizi kontrol edip yenmeli, insanların arasını bozmaktan çok kaçınmalıyız. Bulunulan ortama ve kişiye göre farklı davranışlar sergilememeliyiz. Estetik ve güzelliğe önem vermeliyiz. Dünyaya geniş perspektiften bakmalı ve dünya barışı için elimizden gelenin en fazlasını yapmalıyız.

Dünyada bulunduğumuz her an gelişimimiz için bir fırsat. Her sabah bize bu fırsatı veren Allah’ a teşekkür etmeliyiz.

 

Sevgiyle, dostukla kalın…. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500