Bu kadar yıldır bir mahalli gazeteyi yaşatmak pek kolay olmadı. Bafra’ da basın hayatının yaklaşık 90 yıllık bir mazisi vardır. ‘Tenvir-i Efkar’ dan başlayıp ‘Bafra Sesi’ne kadar muhtelif gazete ve dergiler basın hayatına çok az fasılalarla çıkmıştır. İster kısa ömürlü olsun ister uzun ömürlü bu Bafra adına cidden övünülecek bir mertebedir. O günün şartlarında mahalli gazete çıkarıp Bafra’nın sesi olan gazetelerde Bafra ve ülke sorunları üzerinde fikir taşıyan makaleleri yazarak gündem belirlemek kolay olmamıştır. Gazete çıkarmak bir külfettir ve nimeti ise hiç denecek kadar azdır. Yerel gazetecilikte kazançtan ziyade hizmet aşkı hâkimdir.
Bu duygu ve düşünceler içerisinde 1920 yılından 10 Temmuz 1950 yılına kadar Bafra’da Zühtü Dilmaç’ın matbaasında kısa ve orta ömürlü gazete ve dergiler yayımlanmıştır. Devamlı ve kalıcı bir gazete çıkması için başta Zühtü Dilmaç, Mübeccel Dilmaç ve Vural Dilmaç bir araya gelerek, bir reform niteliğinde çalışmaya başlarlar. O zamanlar gece 24:00’ den sonra elektrikler sönerdi, gaz lambasının titrek ışıkları altında Mübeccel Dilmaç yazıları okuyor, Vural Dilmaç da kibrit büyüklüğündeki harfleri “KUMPAS” a sıralayarak, ertesi gün basılacak gazetenin sayfalarını düzenlemeye çalışıyordu.
Gazetenin ilk sayısı 10 Temmuz 1950 yılında yayım hayatına başladı. Bizimkileri bir sürpriz bekliyordu. Bir saat içinde bin gazete satılmış ve Bafralı kendi gazetesine sahip çıkmıştı. Bunun heyecanı içinde daha güçlü ve etkili yazı ve haberlere yer verilmeye başlandı. O zamanki eli kalem tutan tahsilli gençler gazete sayfalarında yerlerini aldılar. Her sayı bir öncekinden daha güçlü, daha doyurucu çıkmaya başlamıştı. Siyasi gelişmeler, seçimler, darbeler gazeteyi yolundan saptıramadı. Aylar yılları takip etti, hiç sendelemeden bugünlere gelebildik. İlerleyen zaman içerisinde kurucumuz Zühtü Dilmaç aramızdan ayrıldı. Yıllar sonra Mübeccel Dilmaç da hakkın rahmetine kavuştu. O günlerden kala kala Vural Dilmaç kaldı. Şu anda Zühtü Dilmaç ve kızı Mübeccel Dilmaç Doksatlı Bafra Asri Mezarlığı’nda kendileri için yan yana yapılan kabirlerinde yatmaktadırlar. Allah rahmet eylesin.
1950 yılında kurucusu Mübeccel Doksatlı, gazete sahibi Vural Dilmaç tarafından Bafra Gazetesi adıyla yayın hayatına başlamış ve devam ettirmiş olup 1990 yılından sonra Bafra Haber Gazetesi olarak yayınını sürdüren gazetenin kadrolarına genel yayın yönetmeni olarak Hasan Davran katıldı. Bafra Haber Gazetesi bir amaca hizmet ediyordu. Bu güne kadar sürdürdüğü dürüst, ilkeli çözüm üretmeye yönelik yayın politikasıyla Bafra’nın sorunlarının çözümünde katkıda bulunuyor bunun yanı sıra Bafra ve Bafra dışında yerleşik olan Bafralılar arasında bir köprü oluşturuyor, tarafsız yayıncılığını sadece Bafra menfaatlerinin olduğu yerde taraf olarak sürdürüyor. Hiçbir siyasi partiye bağlı kalmadan fikirlerimizi, haberlerimizi, tarafsız gündem yaratan, çözüm üreten manşetleri attık. Ve bundan sonra da atmaya devam edeceğiz.
Bafra Haber Gazetesi’nin yaratıcıları, bugünlere gelmesinde emeği geçen başta kurucusu Merhume Mübeccel Doksatlı (Dilmaç), gazete sahibi Vural Dilmaç, makale ve haber yazılarıyla katkıda bulunan Merhum Süleyman Türk, Hikmet Sami Türk, Metin Bostancıoğlu, Oğuz Çetinoğlu, Merhum İshak Zeki Altuner, Merhum Nafiz Anarat, Merhum Adil Aray, Merhum Dursun Balkaya, Merhum Ali Hikmet Dinççağ, Merhum Mehmet Kutbay, Merhum Zeki Ozan, Alptekin Ahıshalıoğlu, Konca Vural, Bülent Arslan, Ali Ak, ve isimlerini yazamadığımız yazarlar ile tüm okuyucularımıza, hizmeti şerefli bir ödev bilmiş her türlü güçlüklere rağmen gazetemizin devamını sağlamada bize desteklerini hiçbir menfaat gözetmeden sürdüren iş adamlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.