Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte “Türk kadınını ilmi,ahlaki,sosyal ve ekonomik hayatta erkeğin ortağı ve destekleyicisi yapmak gerekir” diyerek Türk Medeni Kanunu’yla kadınları ileri düzeyde medeni haklara kavuşturdu.Türkiye'de kadınlar 3 Mart 1924'te kabul edilen Tevhid-i Tedrisat Kanunu ile erkeklerle eşit eğitim haklarına sahip oldular.Türkiye'de eğitimin demokratikleşmesi bu kanunla olmuştur.Çağdaş demokratik bir eğitim ancak Tevhid-i Tedrisat Kanunu ile gerçekleşti.1926 yılında İsviçre Medeni Kanunu esas alınarak,Türk Medeni Kanunu çıkarılmış bu kanunla Türk kadını birçok esas haklarına en iyi medeniyet seviyesine ulaşmıştır.Türk Kadını için artık geriye dönüş söz konusu olmaz.Türk kadını Atatürk'ün gösterdiği ışıklı yolda yürümeye mecburdur.Modern Türk kadını bunun bilincindedir.İletişimin ve teknolojinin geliştiği bu çağda bunun en belirgin örneğini son seçimlerde kadınların sosyal,kültürel haklarına sahip çıkarak "Hak verilmez,alınır." anlayışıyla hareket ederek yaşayan örnek olan İstanbul Beşiktaş'ta CHP Kadın Kolları Başkanlığını yürütmekte olan Ferhunde Şirin Hanım, 31 Mart 2019 seçimlerinde Beşiktaş'tan 1.sıradan Meclis Üyesi seçilmiştir.İstanbul İBB kadrolarında Şirin Hanım yıllarca TEMA Vakfının Beşiktaş sorumluluğunu yürütmüş ,gençlerle çeşitli projeler gerçekleştirmiş ve birçok engelli insana yardım ve destek olmuştur.
Bu çalışmaları İBB Başkanı Sayın Ekrem İMAMOĞLU tarafından gözlemlenmiş olacak ki!
Başarılı çalışan Ferhunde Hanımı İBB 'nin içinde Çalıştay’da da görmek istemiştir.
İstanbul İBB 9 ilçede 69 köyde 3.5 milyon fide dağıtımı yapmıştır.
Pandemi döneminde kendisi ve gönüllü ekibi ile evlere yardım ve destek sağlanmıştır,
Ülkemizin insanlarında yardımseverlik vardır. Böylesine bir dünya salgınında ülkemizin tüm insanları sen, ben demeden herkes birbirine yardım etmiştir, edecektir de düşüncesi içerisinde olan İBB Yürekten Gönüllüleri herkese kucak açmıştır.
Atatürk 1924'te kadınlara haklar tanırken bugün kendi ismini taşıyan İstanbul Sözleşmesiyle kadınlara şiddetin ortadan kaldırılmasını amaçlayan uluslararası işbirliğini yaygınlaştırmayı amaçlayan bu sözleşmeyi fesh edilmesini istemek ne anlama geliyor?Anlayan varsa söylesin.
SAĞLIKLI NİCE BAYRAMLAR DİLERİM.
DUYGU LADİKLİ